Nieuws

Vijf feiten die belang uitzendwerk aantonen

De Uitzendmonitor 2018 is onlangs gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de uitzendbranche steeds meer mensen aan werkt helpt en houdt. In de Uitzendmonitor 2018, getiteld De maatschappelijke waarde van uitzendwerk voor de arbeidsmark, staan feiten over de ontwikkeling van de uitzendbranche. De cijfers in deze whitepaper zijn gebaseerd op onderzoek door KBA Nijmegen, die dat in opdracht van de ABU heeft uitgevoerd.

Lees meer

Top 10 favoriete bestemmingen voor arbeidsmigranten

Nederland staat niet in de top 10 van favoriete bestemmingen voor arbeidsmigranten. Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en Engeland hebben daarentegen wel een plek in de top 10 weten te bemachtigen. Nederland staat momenteel op plek 12 in de ranglijst, blijkt uit onderzoek van Stepstone, The Network en de Boston Consulting Group. In dit onderzoek vroegen zij 366.000 werknemers, waaronder hoog- en laagopgeleiden, digitale experts, mannen en vrouwen en jongeren en ouderen, uit 197 verschillende landen waar zij heen zouden gaan om te werken.

Lees meer

Zorg goed voor arbeidsmigranten

Regelmatig ligt de Poolse arbeidsmigrant flink onder vuur. Afgelopen maand was dit het geval vanwege berichten over Poolse arbeidsmigranten die fraude plegen met WW-uitkeringen. Er wordt gefraudeerd, dat klopt, maar er zijn ook Nederlanders die frauderen. Tuurlijk moeten deze mensen gepakt worden en moet er beter gecontroleerd worden, maar de berichtgeving is heftiger dan de werkelijkheid.

Lees meer

Zorg en aandacht voor huisvesting arbeidsmigranten

Er is een positieve ontwikkeling in de zorg en aandacht voor de kwaliteit van de huisvesting voor arbeidsmigranten. Mark Stout, inspecteur voor het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), merkt op dat hij bedrijven vroeger nog echt moest opvoeden en bewust moest maken van de noodzaak van goede en kwalitatieve huisvesting. Tegenwoordig gaat dat stukken beter, er zijn helaas nog wel wat uitzonderingen maar over het geheel ziet Stout een flinke vooruitgang.

Lees meer

Justyna Ceglarz werkt als recruiter voor Flexcraft European Work Support: “Het geeft een kick als ik mensen aan een mooie baan kan helpen”.

Ruim drie jaar geleden ging Justyna aan de slag voor Flexcraft European Work Support. Ze begon als administratief medewerkster, waar ze onder andere de gewerkte uren van de uitzendkrachten verwerkte. Sinds een jaar is Justyna als recruiter werkzaam voor Flexcraft. “Nu werf ik nieuwe werknemers, publiceer ik vacatures en houd ik telefonische intakegesprekken”, aldus Justyna. “Ik kom zelf uit Polen en ben nu acht jaar in Nederland. Toen ik hier net was ging ik, net als veel van onze uitzendkrachten, werken in de logistieke sector. Ik weet dus goed hoe het is om nieuw in Nederland te komen, wat de werkzaamheden voor onze uitzendkrachten inhouden en wat ze kunnen verwachten”.

Lees meer

Trends in de flexmarkt

De trends binnen de arbeidsmarkt zijn, net als de markt zelf, continu in ontwikkeling. Het gaat economisch gezien steeds beter met Nederland en ook in de flexbranche gaat het goed. Hierdoor zijn de trends binnen de markt veranderd. De vraag is dan ook; welke trends spelen er momenteel?

Lees meer

Agnieszka Stachera werkt in het team van Recruitment en Ontvangst bij Flexcraft European Work Support: “Elke dag biedt mij nieuwe uitdagingen”.

In het team van Recruitment en Ontvangst coördineert Agnieszka de aankomst in Nederland van arbeidsmigranten en zorgt ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast begeleid ze nieuwe aanvragen die binnenkomen, ze maakt en bewaakt de planning en ze heeft een nauwe samenwerking met Flexcraft Polska, het wervingskantoor van Flexcraft Group dat is gevestigd in Polen. “De planning kan elke minuut veranderen en het is continu druk. Dat maakt het elke dag weer een uitdaging voor me, maar dat vind ik juist leuk”, vertelt Agnieszka.

Lees meer

Wat stond er in de troonrede over de arbeidsmarkt?

De gunstige economie biedt ruimte om de sociaaleconomische structuur van ons land sterker en moderner te maken”, aldus Koning Willem-Alexander tijdens de troonrede. Al eerder werd er in het regeerakkoord aangegeven dat het kabinet flexwerk duurder en vast aantrekkelijker wil maken en ook de Koning verwijst met zijn uitspraak naar flexwerk. Zo heeft het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WaB) als doel dat werkgevers minder risico lopen als zij mensen een vast contract aanbieden.

Lees meer

Werken in Nederland: hoe zit dat precies?

Als je als arbeidsmigrant in Nederland aankomt, mag je niet zo maar aan het werk. Voordat je aan de slag kunt, moeten er een aantal dingen geregeld worden. Om te beginnen heb je een BSN-nummer (Burgerservicenummer) nodig om in Nederland te mogen werken. Naast een BSN-nummer moet je een geldig identiteitsbewijs hebben. In Nederland moet je je sowieso altijd kunnen identificeren, maar ook op je nieuwe werk moet je je kunnen identificeren. Je nieuwe werkgever maakt een kopie van je identiteitsbewijs, maar hij mag je identiteitsbewijs nooit houden! Een Nederlandse bankrekening is handig, maar niet noodzakelijk. De werkgever betaalt je loon op je bankrekening. Dit kan ook op een bankrekening uit het land waar je vandaan komt, maar dan duurt het langer voordat je je loon hebt.

Lees meer

Bezienswaardigheden in Nederland – deel 2

In Nederland is er veel te zien en te doen. In het kleine, platte en waterrijke land zijn veel bezienswaardigheden en Nederland heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er een groot aantal musea, fraaie architectuur, oude historische binnensteden, maar ook mooie bossen, duinen en stranden. We gaan verder met de lijst van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken als je naar Nederland komt.

Lees meer