Minister Blok reikt huisvestingskeurmerk uit aan Aldivèr Flexcraft

Geplaatst door De redactie on 16 December 2013 | Reacties

Tags:

Minister Stef Blok (Wonen) heeft donderdag de eerste keurmerken uitgereikt voor huisvesting van arbeidsmigranten aan huisvestings- en uitzendbureaus.

Aldiver ontving het  keurmerk van Stichting Normering Flexwonen. Het kwaliteitsstempel maakt voor gemeenten, werkgevers, werknemers en buurtbewoners meteen duidelijk dat de woning van een arbeidsmigrant deugt. De locaties die het keurmerk hebben, worden jaarlijks door de stichting fysiek gecontroleerd op leefruimte, brandveiligheid, administratie en beheer, hygiëne, een minimum aan sanitaire voorzieningen en kookgelegenheid.

Groepsfoto snf uitreiking

 

De uitzendorganisaties die nu het keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen hebben ontvangen voldeden al aan de huisvestingsnormen die de ABU en de NBBU in hun cao's stellen. De uitzenders waren daarom al in het bezit van het keurmerk van Certified Flex Home. Het keurmerk van Certified Flex Home zal geleidelijk worden vervangen voor het keurmerk van de Stichting Normering Flexwonen. Met de oprichting van het nieuwe keurmerk kunnen ook ondernemingen uit andere branches en onafhankelijke verhuurders gecontroleerd worden op de huisvesting voor arbeidsmigranten. Nederland telt jaarlijks ongeveer 300.000 arbeidsmigranten.

We zijn er trots op dat we in Nederland één van de eerste bureaus zijn met het nieuwe keurmerk in ons bezit. Er zijn legio voorbeelden van malafide bureaus die hun personeel op mens onterende manier huisvesten. We hopen dat met de komst van het nieuwe keurmerk de inleners steeds meer ervan overtuigd zijn dat het werken met gecertificeerde uitzendbureaus echtt een must is om alle risico's uit te sluiten en de kwaliteit te waarborgen.