Nieuws

Artikelen uit April 2013

Nieuwe richtlijnen voor efficiënter laden en lossen

Bron: www.transport-online.nl. De internationale organisatie voor het wegvervoer (IRU), neemt richtlijnen aan om het laden en lossen te verbeteren. De raad voor het goederenvervoer van de IRU wil met behulp van aanbevelingen en door middel van een vrijwillige gedragscode de inefficiëntie bij laden en lossen verbeteren. Ook willen zij de regels omtrent laden en lossen beter vastleggen in de vervoersovereenkomst en bepleit de IRU een beter gebruik van automatisering.

Lees meer

Aanpak schijnconstructies

Werkgevers die werknemers inzetten via een schijnconstructie om bijvoorbeeld minder loon, belasting of lagere premies te hoeven betalen, kunnen aangescherpte regels en extra handhaving tegemoet zien. Hiervoor zet de Inspectie SZW maximaal 35 extra inspecteurs in. Zo wordt het bedrijven onmogelijk gemaakt om buitenlandse werknemers het minimumloon vooral als onbelaste onkostenvergoedingen te betalen. Daarnaast wil het kabinet dat alle betrokken opdrachtgevers, dus niet alleen de directe werkgever, aansprakelijk worden voor het betalen van het cao-loon.

Lees meer

Goed doel

Aldivèr bestaat dit jaar 20 jaar! Een mijlpaal in deze roerige tijden en daar zijn we best  trots op. Voor ons is het ook een mooie aanleiding om ons maatschappelijk in te zetten voor degenen die het nodig hebben. We hebben dan ook besloten dit jaar een substantiële gift te geven aan een goed doel.

Lees meer

Nieuwe Arbochecklists

Speciaal voor uitzendkrachten die in de transportsector aan de slag gaan heeft STAF de arbochecklists uitgebreid met de onderwerpen Goederenvervoer en Personenvervoer. Inleners kunnen met behulp van arbochecklists aangeven wat relevant is om te weten voor aanvang van het werk van de uitzendkracht.

Lees meer

Terugblik op 20 jaar

Aldivèr bestaat in 2013 alweer 20 jaar. Gisteren vroeg een collega mij ‘Wat zijn nou de hoogte- en dieptepunten van 20 jaar Aldivèr?’ Weer een ander zei ‘Het lijkt me leuk als je op de nieuwe website een column plaatst waarin je regelmatig schrijft over je ervaringen. Ik ben het daar helemaal mee eens, maar waar begin je in je eerste column. Er is zoveel te vertellen.

Lees meer