Nieuws

Artikelen uit June 2014

Hollandse Nieuwe op de haringparty Moerdijk

Op 11 juni werd onze 29ste traditionele Haringparty gehouden in Moerdijk. In tegenstelling tot vorig jaar was dit jaar de veiling van het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe ruim op tijd.

Lees meer

Flexcraft werkt mee aan groot project in Rotterdam

Twee van origine Nederlandse 25-tons drijfkranen, zijn door BSR-Van Uden Stevedoring, teruggehaald naar Rotterdam. De drijfkranen zijn twee decennia actief geweest in Colombia.
Met man en macht is afgelopen tijd gewerkt aan een van deze kranen, de K2. Ook uitzendkrachten van Flexcraft hebben aan dit grote project meegewerkt. Onze uitzendkrachten hebben de bijna 50 meter hoge kraan van binnen en buiten geschilderd.

Lees meer

Marktontwikkelingen periode 5

In periode 5 (week 17 – 20) is het aantal uitzenduren met 4% toegenomen en de omzet met 3% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze periode telde een werkbare dag meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, hiervoor is gecorrigeerd.

Lees meer

Verhoging wettelijk minimumloon per 1 juli 2014

Het wettelijk minimumloon wordt per 1 juli 2014 met 0,65% verhoogd.
Voor werknemers van 23 jaar en ouder bedraagt het wettelijk minimumloon bij een volledig dienstverband per 1 juli 2014:
- minimum maandloon:  € 1.495,20
- minimum weekloon:  € 345,05
- minimum dagloon:  € 69,01

Lees meer

Column Mazars: Onderbetaling werknemers in strijd met de wet

 

In de pers verschijnen regelmatig verhalen over malafide uitzendbureaus die een extreem laag salaris betalen aan hun buitenlandse werknemers. Dit kan in strijd zijn met de Wet Minimumloon en kan aanzienlijke risico’s opleveren voor u als inlener. Een uitzendbureau dat haar werknemers onderbetaalt, hanteert vaak lage tarieven en zal meestal niet beschikken over diverse certificeringen en lidmaatschappen.

Lees meer