Nieuws

Artikelen uit August 2014

19 & 20 september: de Hellendoorn Autorally komt eraan!

De echte rallyliefhebbers kunnen bijna niet wachten, maar moeten geduld hebben tot 19 en 20 september. Dat is het weekend van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. Voor velen het hoogtepunt van de Nederlandse rallykalender. De Hellendoorn Rally trekt jaarlijks tienduizenden toeschouwers.

De proeven vormen een mooie mix van bochtige asfaltweggetjes, gravelstroken en zandpaden in Salland en Twente. De start en finish zijn in de gezellige Dorpsstraat van Hellendoorn en de overzichtelijke centrale service is op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. En hoewel over het deelnemersveld nog niets zeker is, maken de nodige nationale toprijders plannen om met snelle bolides aan de start te verschijnen. De organisatie verwacht diverse World Rally Cars, de Formule 1 onder de rallyauto’s.
De start is op vrijdagavond 19 september om 18.30 uur met  twee rondes van ieder drie klassementsproeven. Aan het eind van de avond staat een drie kwartier durende service gepland. Zaterdag gaan de deelnemers vanaf 9.00 uur op pad voor de tweede etappe, met in de ochtend twee keer twee proeven, waaronder de nieuwe meer dan 20 kilometer lange koninginnenrit. De finish is rond 20.00 uur, na in totaal zestien klassementsproeven over ruim 200 km.

Lees meer