Nieuws

Artikelen uit January 2018

Arbeidsmigranten verdringen Nederlandse werknemers niet

Wanneer het over arbeidsmigranten gaat, is de teneur vaak negatief. Overlast, huisvestingsproblemen, belastingontduiking, arbeidsverdringing,… Dat er wel eens iets fout gaat, is zeker zo. Maar enige nuancering is zeker op zijn plaats. Zo leidt de komst van arbeidsmigranten nauwelijks tot verdringing van Nederlandse werknemers, meldt de Telegraaf na rondgang langs verschillende partijen.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 10: stroopwafels

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: stroopwafels.

Lees meer

CNV ziet toestroom buitenlandse vakkrachten niet zitten

Vakbond CNV eist een rem op de komst van buitenlandse vakkrachten naar Nederland. De vakbond reageert daarmee op uitspraken van onder andere Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen om vanwege het tekort aan Nederlandse vaklieden, over de grenzen te gaan kijken. Sectoren zoals de bouw, industrie, horeca en ICT hebben te maken met een ernstig tekort aan personeel. CNV-voorzitter Maurice Limmen vindt dat werkgevers niet zo moeten jammeren en wil absoluut voorkomen dat buitenlandse vakkrachten naar ons land komen terwijl er in eigen land nog een arbeidspotentieel van 1,2 miljoen mensen is, die geen werk hebben.

Lees meer

Voorkom uitbuiting. Deel 2: jouw rechten als buitenlandse arbeidskracht

Slechte huisvesting, onveilige werksituaties en andere vormen van uitbuiting: helaas krijgen Oost-Europese arbeidsmigranten daar nog steeds mee te maken. Soms verschijnen in de media jammer genoeg berichten over flexmigranten die niet netjes worden behandeld. Hoe zorg jij ervoor dat je niet in een nachtmerrie terechtkomt? Voorkom uitbuiting door je grondig voor te bereiden op je komst naar Nederland. In vorig artikel gaven we tips om een goed, betrouwbaar uitzendbureau uit te kiezen. Dit keer behandelen we jouw rechten als buitenlandse arbeidskracht.

Lees meer

Krappe arbeidsmarkt zorgt voor daling groeiverwachting

Met een groei van 4 procentpunten, valt de verwachting van Nederlandse werkgevers omtrent de werkgelegenheid voor 2018 toch iets lager uit dan voorheen. Dit komt vooral door de krappe arbeidsmarkt en de problemen die werkgevers in steeds meer sectoren kennen om het juiste personeel te vinden. Ervaart u dat het steeds moeilijker wordt om de juiste vaklieden te vinden? Misschien biedt werken met ervaren arbeidsmigranten dan een uitkomst? Neem contact op met Flexcraft, jarenlang specialist in de werving, selectie, bemiddeling en begeleiding van Europese uitzendkrachten.

Lees meer

Voorkom uitbuiting: bereid je goed voor. Deel één: het uitzendbureau

Slechte huisvesting, onveilige werksituaties en andere vormen van uitbuiting: helaas krijgen Oost-Europese arbeidsmigranten daar nog steeds mee te maken. Soms verschijnen in de media jammer genoeg berichten over flexmigranten die niet netjes worden behandeld. Hoe zorg jij ervoor dat je niet in een nachtmerrie terechtkomt? Voorkom uitbuiting door je grondig voor te bereiden op je komst naar Nederland. En dat begint met: een betrouwbaar uitzendbureau kiezen.

Lees meer

Taal uiterst belangrijk bij integratie

De integratie van nieuwkomers in ons land loopt spaak. Er zijn oplopende wachtlijsten voor inburgeringsexamens en een deel van de nieuwkomers blijft ‘gevangen’ zitten in de bijstand. Minister van Sociale Zaken Koolmees wil het inburgeringsbeleid op de schop nemen. Taal ziet hij daarbij als een speerpunt. “Taalles vanaf dag één”, zo luidt het devies.

Lees meer

Let op: taaleis voor een risicovol beroep

Als je in Nederland gaat werken, dan is het altijd fijn als je de taal spreekt. Maar let op: voor een aantal risicovolle beroepen is dat zelfs verplicht! Je moet dan bijvoorbeeld denken aan beroepen als dakdekker, kraanmachinist of asbestverwijderaar. De aard van de werkzaamheden en de verantwoordelijkheden die je draagt, bepalen op welk niveau je de taal moet kennen. Voldoe je niet aan deze taaleis voor een risicovol beroep, dan kun je een hoge boete krijgen. Dit geldt overigens ook voor je werkgever. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid voert de controles hierop uit. Waarom is dit zo expliciet geregeld?

Lees meer