Nieuws

Artikelen uit June 2018

Hoe weet u of u met een eerlijk uitzendbureau samenwerkt?

Wanneer u erover denkt om buitenlandse arbeidskrachten in te huren via een uitzendbureau, is het belangrijk dat u nakijkt of dit uitzendbureau wel volgens de regels werkt. Betaalt de intermediair haar uitzendkrachten wel het juiste bedrag en zijn de werkvergunningen in orde? Als dit niet zo is, dan kunt u als inlener aansprakelijk gesteld worden en een boete riskeren. Wanneer u met Flexcraft samenwerkt, mag u er zeker van zijn dat alles verloopt zoals het hoort. Maar hoe controleert u dit? De Inspectie SZW heeft in juli 2017 een checklist “Werken met uitzendbureaus” uitgebracht. We zetten enkele checkpunten op een rijtje.

Lees meer

Flexcraft Group gestegen op de Omzetranglijst

De jaarlijkse Omzetranglijst van Flexmarkt is gepubliceerd en laat zien dat de flexbranche enorm aan het groeien is. De Omzetranglijst Top-100 van 2018 laat niet alleen zien dat de grote spelers in de markt aan het groeien zijn, maar ook de kleinere uitzendbureaus doen het goed. In de Omzetranglijst staan de honderd uitzendbureaus, detacheringsbureaus, payrollbedrijven en managed service providers in Nederland met de grootste omzet in 2017. De bedrijven in de lijst werken vrijwillig mee aan het samenstellen van deze lijst. Jaarlijks leveren zij hun cijfers aan voor een vermelding in Flexmarkt Omzetranglijst.

Lees meer

Nood aan buitenlandse arbeidskrachten?

Uit een rondvraag van het FD bleek eind april 2018 dat de inhuur van buitenlandse vaklui in de bouw in een stroomversnelling is gekomen. Ook in andere sectoren moeten bedrijven steeds vaker een beroep doen op buitenlandse arbeidskrachten om het werk gedaan te krijgen. Denkt u er ook over om buitenlandse arbeidskrachten in te schakelen?

Lees meer

Arbeidsmigranten van grote economische waarde voor Nederland

ABU schrijft over de grote economische waarde van arbeidsmigranten. Zo zorgen arbeidsmigranten voor meer werkgelegenheid, productie en inkomen. Huisvesting daarentegen blijf een urgent probleem. Lees het gehele artikel hier:

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 14: Hollandse Haring

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: Hollandse Haring.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 13: sparen

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: sparen.

Lees meer

Verhoogd toezicht Inspectie SZW op eerlijk, veilig en gezond werken

Gezond, veilig en eerlijk werk. Ook in een bloeiende economie zijn het helaas geen vanzelfsprekendheden”. Zo vat Marc Kuipers, inspecteur-generaal van Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) het voorwoord van het pas gepubliceerde Jaarverslag 2017 aan. Afgelopen jaar werden er weer meer arbeidsongevallen gemeld, blijken de gevaren van blootstelling aan gevaarlijke stoffen nog steeds onderschat te worden en proberen nog steeds veel malafide ondernemers de regels van eerlijk werk te omzeilen of ‘creatief’ toe te passen. Het kabinet kondigt voor de komende jaren daarom een forse uitbreiding en versterking van de handhaving door de Inspectie SZW aan. Dit moet leiden tot meer ruimte voor de bestrijding van arbeidsuitbuiting en andere misstanden op het vlak van eerlijk werk.

Lees meer