Nieuws

Artikelen uit July 2018

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 17: Alles is bespreekbaar

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: alles is bespreekbaar.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 16: Drop

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: drop.

Lees meer

Woonruimte vinden voor arbeidsmigranten wordt steeds lastiger

Arbeidsmigranten uit Oost-Europa die naar Nederland komen om te werken kunnen maar moeilijk geschikte woonruimte vinden. Ook uitzendbureaus krijgen het steeds moeilijker met het vinden van geschikte woonruimte voor hun buitenlandse werknemers. Het tekort in Nederland is dan ook opgelopen tot ongeveer honderdduizend geschikte woonplekken.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 15: Delfts Blauw

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: Delfts Blauw.

Lees meer

Discussie over de toekomst van flex op het FlexEvent

Afgelopen maand vond het FlexEvent plaats: het jaarlijkse event van Flexmarkt voor uitzendorganisaties die voorop willen lopen in de markt en willen inspringen op de kansen die er liggen. Hier discussieerden ruim 60 flexondernemers over de toekomst van flex. In deze discussie kwam vooral de digitalisering en kunstmatige intelligentie aan bod met daarbij de vraag hoe ondernemers met hun bedrijf er in deze tijd voor staan qua digitalisering en kunstmatige intelligentie. Het FlexEvent vond plaats op de Golfbaan Naarderbos onder leiding van dagvoorzitter Wim Davidse.

Lees meer