Nieuws

Artikelen uit September 2018

Werken in Nederland: hoe zit dat precies?

Als je als arbeidsmigrant in Nederland aankomt, mag je niet zo maar aan het werk. Voordat je aan de slag kunt, moeten er een aantal dingen geregeld worden. Om te beginnen heb je een BSN-nummer (Burgerservicenummer) nodig om in Nederland te mogen werken. Naast een BSN-nummer moet je een geldig identiteitsbewijs hebben. In Nederland moet je je sowieso altijd kunnen identificeren, maar ook op je nieuwe werk moet je je kunnen identificeren. Je nieuwe werkgever maakt een kopie van je identiteitsbewijs, maar hij mag je identiteitsbewijs nooit houden! Een Nederlandse bankrekening is handig, maar niet noodzakelijk. De werkgever betaalt je loon op je bankrekening. Dit kan ook op een bankrekening uit het land waar je vandaan komt, maar dan duurt het langer voordat je je loon hebt.

Lees meer

Bezienswaardigheden in Nederland – deel 2

In Nederland is er veel te zien en te doen. In het kleine, platte en waterrijke land zijn veel bezienswaardigheden en Nederland heeft een rijke geschiedenis. Zo zijn er een groot aantal musea, fraaie architectuur, oude historische binnensteden, maar ook mooie bossen, duinen en stranden. We gaan verder met de lijst van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken als je naar Nederland komt.

Lees meer

Recruitment en Kunstmatige Intelligentie

Artificial Intelligence (AI), oftewel Kunstmatige Intelligentie, wordt meer en meer ingezet voor allerlei verschillende doeleinden. Zo ook in de recruitment voor het vervullen van vacatures. Het Chinees-Nederlandse bedrijf Seedlink Tech deed onderzoek bij verschillende bedrijven zoals Coca Cola en L’Oréal om de kracht van Artificial Intelligence in het recruitmentproces aan te tonen. Het invullen van vacatures met Artificial Intelligence bespaart bedrijven maar liefst 70 procent tijd en het gebruik van Artificial Intelligence zorgt er acht van de tien keer voor dat de juiste persoon op de juiste plek wordt geplaatst.

Lees meer