Nieuws

Artikelen uit November 2018

Zorg goed voor arbeidsmigranten

Regelmatig ligt de Poolse arbeidsmigrant flink onder vuur. Afgelopen maand was dit het geval vanwege berichten over Poolse arbeidsmigranten die fraude plegen met WW-uitkeringen. Er wordt gefraudeerd, dat klopt, maar er zijn ook Nederlanders die frauderen. Tuurlijk moeten deze mensen gepakt worden en moet er beter gecontroleerd worden, maar de berichtgeving is heftiger dan de werkelijkheid.

Lees meer

Zorg en aandacht voor huisvesting arbeidsmigranten

Er is een positieve ontwikkeling in de zorg en aandacht voor de kwaliteit van de huisvesting voor arbeidsmigranten. Mark Stout, inspecteur voor het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), merkt op dat hij bedrijven vroeger nog echt moest opvoeden en bewust moest maken van de noodzaak van goede en kwalitatieve huisvesting. Tegenwoordig gaat dat stukken beter, er zijn helaas nog wel wat uitzonderingen maar over het geheel ziet Stout een flinke vooruitgang.

Lees meer

Justyna Ceglarz werkt als recruiter voor Flexcraft European Work Support: “Het geeft een kick als ik mensen aan een mooie baan kan helpen”.

Ruim drie jaar geleden ging Justyna aan de slag voor Flexcraft European Work Support. Ze begon als administratief medewerkster, waar ze onder andere de gewerkte uren van de uitzendkrachten verwerkte. Sinds een jaar is Justyna als recruiter werkzaam voor Flexcraft. “Nu werf ik nieuwe werknemers, publiceer ik vacatures en houd ik telefonische intakegesprekken”, aldus Justyna. “Ik kom zelf uit Polen en ben nu acht jaar in Nederland. Toen ik hier net was ging ik, net als veel van onze uitzendkrachten, werken in de logistieke sector. Ik weet dus goed hoe het is om nieuw in Nederland te komen, wat de werkzaamheden voor onze uitzendkrachten inhouden en wat ze kunnen verwachten”.

Lees meer