Nieuws

Artikelen uit December 2018

Herman Boom werkt in het team van Facility bij Flexcraft European Work Support: “Je moet verder kunnen kijken, onderhandelen en overzicht houden”.

Ruim tien jaar geleden ging Herman aan de slag voor Flexcraft, wat toen nog de naam Work Support had, als manager van de backoffice. Daar hielp hij met de salarisadministratie, verloningen en inhoudingen. Later stapte Herman over naar de werving en selectie, maar ook de planning werd onderdeel van zijn werkzaamheden, waardoor hij veel contact kreeg met de wervingskantoren in Polen. “Dankzij deze stap heb ik een flink netwerk kunnen opbouwen. Niet alleen in Nederland en Polen, maar ook in Slowakije, Bulgarije en Litouwen”, aldus Herman. Nu werkt Herman op de afdeling Facility van Flexcraft European Work Support.

Lees meer

Vijf feiten die belang uitzendwerk aantonen

De Uitzendmonitor 2018 is onlangs gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de uitzendbranche steeds meer mensen aan werkt helpt en houdt. In de Uitzendmonitor 2018, getiteld De maatschappelijke waarde van uitzendwerk voor de arbeidsmark, staan feiten over de ontwikkeling van de uitzendbranche. De cijfers in deze whitepaper zijn gebaseerd op onderzoek door KBA Nijmegen, die dat in opdracht van de ABU heeft uitgevoerd.

Lees meer

Top 10 favoriete bestemmingen voor arbeidsmigranten

Nederland staat niet in de top 10 van favoriete bestemmingen voor arbeidsmigranten. Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Italië en Engeland hebben daarentegen wel een plek in de top 10 weten te bemachtigen. Nederland staat momenteel op plek 12 in de ranglijst, blijkt uit onderzoek van Stepstone, The Network en de Boston Consulting Group. In dit onderzoek vroegen zij 366.000 werknemers, waaronder hoog- en laagopgeleiden, digitale experts, mannen en vrouwen en jongeren en ouderen, uit 197 verschillende landen waar zij heen zouden gaan om te werken.

Lees meer