Nieuws

Artikelen uit January 2019

Trends op de arbeidsmarkt: Top 10 (deel 2)

Welke trends staan de arbeidsmarkt in 2019 te wachten? Er wordt veel dynamiek voorspelt en de arbeidsmarkt is nog nooit zo weinig transparant geweest als vandaag de dag. Ondanks alle trends en ontwikkelingen op het gebied van onder andere video, algoritmes en Artificial Intelligence werd de werving en selectie er in 2018 niet makkelijker op. Toch werkten er in Nederland nog nooit zoveel mensen. Daarbij hebben we een arbeidsreserve van bijna 1,5 miljoen mensen en er zijn veel mensen die meer willen werken. Er valt dus genoeg te doen in 2019. Dit is het tweede deel van de top 10 van verwachte trends:

Lees meer

Digitalisering: kans of bedreiging?

Digitalisering en robotisering worden steeds actueler. Op steeds grotere schaal vinden nieuwe technologieën hun weg binnen bedrijven, maar lang niet iedereen is daar blij mee. Natuurlijk worden er kansen gezien, een ruime meerderheid van de werkende mensen (62 procent) zien de nieuwe technologieën als iets positiefs. Toch ziet ook de helft van de werkende mensen de nieuwe technologieën als een bedreiging en zij geven aan dat de arbeidsmarkt nog niet klaar is voor de opkomende digitalisering.

Lees meer

Trends op de arbeidsmarkt: top 10 (deel 1)

Welke trends staan de arbeidsmarkt in 2019 te wachten? Er wordt veel dynamiek voorspelt en de arbeidsmarkt is nog nooit zo weinig transparant geweest als vandaag de dag. Ondanks alle trends en ontwikkelingen op het gebied van onder andere video, algoritmes en Artificial Intelligence werd de werving en selectie er in 2018 niet makkelijker op. Toch werkten er in Nederland nog nooit zoveel mensen. Daarbij hebben we een arbeidsreserve van bijna 1,5 miljoen mensen en er zijn veel mensen die meer willen werken. Er valt dus genoeg te doen in 2019 en daarbij is dit het eerste deel van de top 10 van verwachte trends:

Lees meer