Herman Boom werkt in het team van Facility bij Flexcraft European Work Support: “Je moet verder kunnen kijken, onderhandelen en overzicht houden”.

Geplaatst door de redactie on 17 December 2018 | Reacties

Ruim tien jaar geleden ging Herman aan de slag voor Flexcraft, wat toen nog de naam Work Support had, als manager van de backoffice. Daar hielp hij met de salarisadministratie, verloningen en inhoudingen. Later stapte Herman over naar de werving en selectie, maar ook de planning werd onderdeel van zijn werkzaamheden, waardoor hij veel contact kreeg met de wervingskantoren in Polen. “Dankzij deze stap heb ik een flink netwerk kunnen opbouwen. Niet alleen in Nederland en Polen, maar ook in Slowakije, Bulgarije en Litouwen”, aldus Herman. Nu werkt Herman op de afdeling Facility van Flexcraft European Work Support.

Huisvesting

Op de afdeling Facility beheert en verzorgt Herman het contact met verhuurders van de accommodaties voor de uitzendkrachten van Flexcraft. “Het is belangrijk om goede, kwalitatieve accommodaties, tegen betaalbare prijzen te hebben. Dat is voor mij elke dag weer een sport om mooie nieuwe woonruimte te vinden voor onze uitzendkrachten”, vertelt Herman. Die woonruimte kan Herman niet zo maar uitzoeken, accommodaties moeten voldoen aan de SNF-norm. Als er nieuwe huizen beschikbaar zijn, gaat Herman zoveel mogelijk zelf bij de woningen kijken om te kijken of de woning geschikt is en aan de eisen voldoet. “Meestal neem ik wel een accountmanager of jobcoach mee, met z’n tweeën zie je toch meer dan in je eentje. Waar ik dan op let? Of de slaapkamers groot genoeg zijn, of er voldoende parkeergelegenheid is en of er rook- en brandmelders zijn bijvoorbeeld”.

Naast zijn werkzaamheden omtrent de huisvesting, heeft Herman ook werkzaamheden die horen bij alles wat er in de huisvesting nodig is. Zo maakt hij rapportages en heeft hij contact met leveranciers voor beddengoed, brandblussers, schoenen, pannen en wasmachines. “Het is net als bij je eigen huis, je moet overal aan denken; aan aansluitingen voor gas, water en licht, maar ook aan het regelen van een internetaansluiting”, aldus Herman. Gelukkig ziet Herman niets over het hoofd en kan hij snel schakelen. “De ene dag word ik gebeld dat er in één van onze huisvestingen de verwarming niet werkt, de andere dag ben ik druk met het regelen van de juiste inventarissen en onderhandel ik veel. Geen dag is hetzelfde”.

Dynamisch bedrijf

Herman geeft aan dat hij Flexcraft een dynamisch bedrijf vindt, die mensen doorgroeimogelijkheden biedt, een goede leerschool is voor mensen die nieuw zijn in het vak en het bedrijf staat open voor feedback en verandering. Herman voorspelt dat Flexcraft over vijf jaar zeker gegroeid zal zijn, maar geeft daarbij aan dat groei niet het belangrijkst is. Een goede, gezonde organisatie daarentegen wel. “De zaken moeten op een juiste manier lopen, met de juiste mensen en middelen. Door samen op een efficiënte manier te werken, kunnen we zeker nog verder groeien met Flexcraft”, voorspelt Herman. Uitzendkrachten weten Flexcraft dan ook zeker te vinden. Herman weet wel waarom: “We houden ons aan de wettelijke eisen, onze mensen worden bijvoorbeeld nooit onderbetaald. We zijn een gecertificeerd bedrijf. Als de mensen goed voor ons zijn, zijn wij heel goed voor hen”. Dankzij de jobcoaches van Flexcraft kunnen uitzendkrachten ten allen tijden terecht bij iemand met vragen en/of onzekerheden.