Uitzendbranche blijft groeien ondanks personeelstekort

Geplaatst door de redactie on 20 August 2018 | Reacties

De economie groeit dit jaar minder hard dan werd verwacht, maar ondanks dat gaat het steeds beter met de economie. Daardoor blijft ook de Nederlandse dienstensector groeien. Uit het statusrapport over zakelijke dienstverlening van ABN Amro blijkt dat de uitzendbranche, samen met organisatieadviesbureaus, de grootste groeier is. De verwachting is dat de omzet dit jaar met 6 procent omhoog zal gaan. Het is niet de eerste keer dat de uitzendbranche zo groeit. De afgelopen vier jaar hebben uitzendbureaus de omzet continu zien stijgen. Eind 2015 piekte de toename van de omzet zelfs met een plus van 14 procent. De uitzendbranche was de afgelopen jaren dan ook de drijvende kracht achter de groei van werkgelegenheid. In 2017 kwam ruim een derde deel van de in totaal 200.000 gecreëerde werknemersbanen via uitzendbureaus tot stand. De steeds beter draaiende economie en de krapte op de arbeidsmarkt zorgen voor de stijgende vraag naar flexpersoneel en aanvullende diensten als werven en selecteren.

Groei lijkt niet te vertragen

De omzet van de uitzendbranche is de laatste jaren sterk gegroeid en lijkt niet te vertragen. Ook de winstgevendheid binnen de branche groeit. In het eerste kwartaal waren er maar liefst 21 procent meer bedrijven met een winststijging dan bedrijven met een winstdaling. Toch blijft de branche met personeelstekort kampen. Zo’n 58 procent van de bedrijven in de branche hebben een tekort aan arbeidskrachten. Wel wordt er verwacht dat er betere tijden aan zullen komen en dat er een groei van het personeelsbestand zal ontstaan.

Meer kandidaten aantrekken

Door het personeelstekort moeten uitzendbureaus flink trekken aan het binnenslepen van nieuwe arbeidskrachten. Het personeelstekort kan de groei van de uitzendbranche in de toekomst gaan beperken. Daarom moet er flink worden gezocht naar nieuw personeel. Het schrijven van een goede vacaturetekst is daarbij vaak lastig. Recent deed LinkedIn onderzoek naar de reacties op verschillende vacatures. Hieruit bleek dat de lengte van een vacaturetekst zeer bepalend is voor het aantal reacties. Niet heel verrassend, mensen zijn tegenwoordig meer visueel ingesteld en willen steeds minder lange lappen tekst lezen. Daarnaast reageren kandidaten vooral in het begin van de week op vacatures. Banen worden niet in het weekend gezocht, maar voornamelijk op maan- en dinsdagen. Daar kan gemakkelijk op ingespeeld worden door juist dan vacatures onder de aandacht te brengen.

Een opmerkelijke bevinding uit het onderzoek is het feit dat mannen eerder solliciteren dan vrouwen. Volgens het onderzoek solliciteert een man gemiddeld 13 procent eerder dan een vrouw als zij een vacature zien. Dat heeft veelal te maken met het woordgebruik in vacatures. Zo wordt er teveel gebruik gemaakt van typisch ‘mannelijke’ woorden, waardoor vrouwen zich minder aangesproken voelen.

Laten zien wat je te bieden hebt

Uit een rapport van Appcast blijkt dat er een verband is tussen het aantal genoemde punten onder ‘wij bieden’ en het aantal sollicitaties op een vacature. Worden er in een vacature helemaal geen arbeidsvoorwaarden genoemd, dan reageert maar 7,4 procent van alle mensen die de vacature lezen. Met slechts vier bulletpoints aan arbeidsvoorwaarden stijgt dat aantal al met maar liefst 22,5 procent. Bij elke extra bulletpoints stijgt dat percentage.