Zonnige toekomst werving- en selectiebureaus

Geplaatst door De redactie on 16 May 2018 | Reacties

Uit onderzoek van de Stand van Werven blijkt dat de toekomst voor werving- en selectiebureaus er zonnig uit ziet. De Stand van Werven doet jaarlijks onderzoek onder bijna 400 Nederlandse recruiters en wervingsspecialisten van werkgevers en gespecialiseerde bureaus.

Dat de toekomst er positief uit ziet blijkt wel uit de cijfers. Maar liefst 90 procent van de in totaal 440 ondervraagden verwacht een groeiende wervingsbehoefte en 86 procent ziet het aantal plaatsingen toenemen. Daarnaast wordt er in 2018 verwacht dat er 62 procent meer facturabele uren, 50 procent hogere tarieven en 47% hogere marges komen.

Krappe arbeidsmarkt de grootste uitdaging

Ondanks deze positieve cijfers blijft de schaarste op de arbeidsmarkt ruim bovenaan staan als grootste uitdaging voor werving- en selectiebureaus. Door 91 procent van de ondervraagden wordt dit als topprioriteit genoemd. Andere uitdagingen die genoemd worden zijn de nieuwe wetgeving AVG (55%), technologie (53%) en toenemende druk op prijzen en marges (27%).

Inzet van technologie

Opvallend is dat veel werving- en selectiebureaus (nog) niet werken met geautomatiseerde tools. Zo geeft 12 procent aan dat zij nog niet werken met een recruitmentsysteem, terwijl slechts 8 procent aan geeft vaak gebruik te maken van geautomatiseerde tools. Logisch dat 53 procent van de ondervraagden technologie als uitdaging voor de komende periode ziet.

Flexcraft maakt gebruik van geavanceerde recruitment technologie en hoort daardoor bij de 8 procent van bedrijven die werken met geautomatiseerde tools. Hierdoor loopt Flexcraft voorop wat betreft nieuwe technologieën en tools.

AVG

Dan is er nog 55 procent die de nieuwe wetgeving als uitdaging ziet. AVG, of de GDPR zoals de Europese regelgeving rondom privacy in het Engels heet, wordt vanaf 25 mei 2018 officieel gehandhaafd. De helft van de ondervraagden geeft aan bijna of zo goed als klaar te zijn voor de nieuwe wetgeving, terwijl de andere helft toegeeft dat zij ‘nog veel te doen’ hebben, ‘halverwege’ zijn of zelfs geen idee hebben van de nieuwe regelgeving. Flexcraft daarentegen is klaar voor de nieuwe regelgeving.