Nieuws

Artikelen uit March 2013

Doe Dag voor VMBO’ers

“Het was ook heel erg leervol en gezellig”
Op 7 maart was in Breda een Doe Dag voor VMBO’ers. Dit is een onderdeel van VMBO On Stage. Op een Doe Dag gaan leerlingen op werkbezoek bij beroepsbeoefenaren en krijgen zo de kans een werkplek te zien en te ervaren.

Lees meer

Leerlingen van Aldivèr halen heftruckcertificaat

Alle logistieke leerlingen en chauffeursleerlingen van Aldivèr krijgen een 2-daagse cursus waarmee ze een heftruckcertificaat kunnen halen. Dit is een gecombineerde theoretische en praktische training.

Lees meer

Leerling van Aldivèr in Truckstar magazine

Een verslaggever van Truckstar liep begin dit jaar een dagje mee met Mathijs, een van de leerlingen die opgeleid wordt via Aldivèr. Mathijs (21) vertelt alles over zijn liefde voor het vak, zijn afwegingen, zijn leerplek en waarom hij voor Aldivèr heeft gekozen. Lees hier het boeiende verhaal van Mathijs.

Lees meer

Forse stijging aantal migranten uit EU-landen

DEN HAAG - Het aantal migranten uit EU-landen is de afgelopen 5 jaar met 153.000 toegenomen tot bijna 600.000. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek die minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Van de 153.000 nieuwkomers komt het grootste deel (139.000) uit Midden-en Oost-Europese landen, zoals Polen, Roemenië en Bulgarije.

Lees meer