Nieuws

Artikelen uit May 2013

DHL en Aldivèr

Samen aan de  slag voor nieuwe instroom van chauffeurs en logistiek personeel en samen op de fiets voor Alpe D’HuZes. Het is bijna zover. Volgende week gaat Jan Boog, onze manager van BBL werk en leerbanen samen met zijn team de Alpe D’Huez beklimmen om geld binnen te halen voor het goede doel Alpe D’Huzes. Ze hebben inmiddels al meer dan € 55.000,- opgehaald bij vrienden, familie, collega’s en klanten. Dat Alpe D’Huzes verbroedert is voor iedereen duidelijk. Zodra Jan hoorde dat onze gewaardeerde klant DHL ook een team stuurde, heeft hij meteen afgesproken met onze contactpersoon Huib Kers voor een fotosessie. Huib is terminal manager bij DHL en heeft een aantal BBL leerlingen van Aldivèr onder zijn hoede. We wensen Jan en het DHL team en alle deelnemers veel succes met dit mooie initiatief. We gaan voor de zes!

Lees meer

Update WVA

We staan aan de vooravond van grote veranderingen in het huidige WVA systeem. Per 1 januari 2014 heeft het kabinet het voornemen om de afdrachtsvermindering onderwijs om te zetten naar een subsidieregeling.

Lees meer

Open dag bij verkeersschool Blom

Tijdens de Open Dag bij Verkeersschool Blom in Etten Leur hadden we bij onze stand over belangstelling niet te klagen. Een aantal geïnteresseerde jongens werd door de aanwezige Aldivèr consulent uitvoerig voorgelicht over de BBL opleiding tot chauffeur goederenvervoer. Van voorwaarden tot de aanbieding, van de geringe eigen bijdrage voor de rijopleiding en van de samenwerking met verschillende erkende leerbedrijven toe.

Lees meer

Sector Logistiek luidt noodklok over tekort arbeidskrachten

Volgens FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, het kenniscentrum voor Transport en Logistiek en T&L Nederland wordt de sector Logistiek ondanks de groeiende werkloosheid geconfronteerd met een groot tekort aan arbeidskrachten. Zo neemt, volgens de organisaties, de behoefte aan werknemers door de vergrijzing in de komende jaren alleen maar toe, maar blijft de instroom van nieuwe werknemers en doorstroom van huidige werknemers uit.

Lees meer

Dag van transport en logistiek in Tilburg

De Logistieke dag Tilburg vindt zondag 2 juni voor het zesde jaar op rij plaats op het industrieterrein De Katsbogten van 11.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze dag laten 52 ondernemers uit de regio Tilburg zien wat logistiek allemaal te bieden heeft. Kom dus langs op 2 juni, doe mee en beleef het.

Lees meer

FNV Eemshaven vraagt faillissement aan van uitzendbureau Krekels

FNV Eemshaven vraagt vandaag het faillissement aan van uitzendbureau Krekels Personeelsdiensten. Krekels was door de rechter veroordeeld tot een forse nabetaling aan ca. tweehonderd Poolse steigerbouwers, die voor Krekels aan het werk waren in de Eemshaven. Omdat het uitzendbureau geen geld heeft voor de nabetaling, vraagt de vakbond het faillissement aan, en gaat daarna proberen de nabetaling te verhalen op de opdrachtgevers.

Lees meer

Tweede Rijdende Reporter voor Aldivèr op Facebook

Daniëlle Troost (16 jaar) is alweer onze tweede Rijdende Reporter. In de maand mei plaatst zij op Facebook voor Aldivèr een aantal keer per week berichten over haar opleiding Chauffeur Goederenvervoer. Daniëlle heeft een leer/werkplek bij Bakker Logistiek en gaat een dag per week naar het Deltion College.

Lees meer