Nieuws

Artikelen uit August 2013

Nepdiploma's voor Polen kosten fiscus miljoenen

Duizenden Poolse uitzendkrachten, medewerkers van sociale werkplaatsen en ­beroepschauffeurs hebben bij roc's diploma's gehaald terwijl hun opleiding onder de maat was. Hun werkgevers hebben hierdoor ten onrechte voor miljoenen euro's belastingkorting gekregen. De Onderwijsinspectie en de Belastingdienst doen momenteel onderzoek naar dit misbruik van belastingvoordeel. Dat bevestigt Rik Steur, hoofd­inspecteur voor het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie, aan de Volkskrant. Volgens hem gaat het om 'ernstige' overtredingen van de onderwijswet. 'Bij zes roc's is geconstateerd dat hun opleidingen niet aan de wet voldoen. Bij een aantal andere instellingen loopt het onderzoek nog.'

Lees meer

Bijstandtrekkers komen niet opdagen in kassen

Het plan om een leger bijstandstrekkers aan het werk te zetten in de Westlandse kassen is uitgelopen op een flop. Vooral het gebrek aan productiviteit en motivatie bij de deelnemers brak het ambitieuze initiatief op. Aanvankelijk gooide het kassenproject hoge ogen in de politiek.

Lees meer

Interventieteam AMU int miljoenen van uitzendbureaus en inleners

Het interventieteam ‘Aanpak Malafide Uitzendbureaus’ (AMU) heeft in circa een jaar tijd € 3,3 miljoen aan boetes en naheffingen opgelegd. In totaal worden 84 uitzendbureaus en 174 inleners verdacht.

Lees meer