Nieuws

Artikelen uit October 2017

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 3: Sinterklaas.

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Na de Nederlandse vlag en het volkslied en de kleur oranje is het deze week tijd voor Sinterklaas.

Lees meer

Een buitenlandse werknemer aannemen: deel 1: arbeidskracht is al in Nederland

Als je een buitenlandse werknemer wilt aannemen, dan moet je als werkgever een aantal administratieve zaken nauwlettend in de gaten houden. In sommige gevallen zul je papieren moeten regelen. In dit artikel wordt besproken wat er noodzakelijk is in het geval dat de arbeidskracht al in Nederland verblijft. 

Lees meer

Hoe zit het met de zorgverzekering?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Het gaat dan om een basisverzekering. Die dekt de belangrijkste zorgkosten voor bijvoorbeeld huisarts, medicatie of ziekenhuisopname. Vind je dat te beperkt? Dan bestaan er mogelijkheden om je aanvullend te verzekeren. Dat kan bijvoorbeeld gaan om tandartskosten.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 2: de kleur oranje

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: de kleur oranje.

Lees meer

Goede huisvesting is cruciaal

Arbeidsmigranten komen wel eens negatief in het nieuws. Zo zouden ze overlast veroorzaken en wonen in slechte huizen. Flexcraft onderstreept juist het belang van goede, veilige huisvesting en doet er dan ook alles aan om dat optimaal te regelen. Als beloning voor die zorg ontvingen wij als eerste het keurmerk van Stichting Normering Flexwonen (SNF). Een teken dat huisvesting voor onze flexwerkers hoog in het vaandel staat.

Lees meer

Wat is de Nederlandse identiteit? Deel 1: vlag en volkslied

Het nieuwe kabinet Rutten III heeft aangekondigd dat de Nederlandse identiteit behouden en gekoesterd moet worden. Maar hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat is nu echt typisch Nederlands? Tulpen en klompen? In een reeks artikelen geven we de komende tijd antwoord op die vraag. Op die manier geven we een inkijkje in de cultuur van dit kleine landje. Deze week: de Nederlandse vlag en het volkslied.

Lees meer

Dit moet je regelen na aankomst in Nederland

Als je als arbeidsmigrant in Nederland aankomt, moet je een aantal zaken direct regelen. Zo is het belangrijk om eerst te bepalen hoe lang je hier blijft: korter of langer dan vier maanden. Hoe dan ook: een BSN-nummer (ofwel Burgerservicenummer) en een ziektekostenverzekering zijn altijd verplicht.

Lees meer