Onze huisvesting in Velp

Geplaatst door De redactie on 24 April 2018 | Reacties

In Gelderland, dicht tegen Arnhem aan, ligt Velp. Hier ligt het hotel ‘De President’, althans.. ooit een hotel, nu zijn de kamers in het gebouw flexrooms en is dit de huisvestiging van de buitenlandse uitzendkrachten van Flexcraft.

Wie er direct denkt aan kleine kamers waar zo’n acht mensen in gepropt worden heeft het mis. De kamers zijn netjes en praktisch ingedeeld met een mooie, moderne keuken, toilet en douche en in de kamers zitten aparte slaapkamergedeeltes. De President heeft verschillende kamers, zo zijn er kamers voor twee personen bijvoorbeeld voor stellen, maar er zijn ook kamers waar vier, vijf of zes mensen op terecht kunnen. Op de grotere kamers delen ze de woonkamer, toilet en douche, maar zijn er wel aparte slaapkamergedeeltes die ze met zijn tweeën moeten delen. Mensen die met elkaar op een kamer zitten zijn vaak familie en/of vrienden van elkaar. In het gebouw zijn er op elke verdieping een aantal wasmachines en drogers, die door de inwoners gratis gebruikt kunnen worden. Verder kunnen inwoners op de begane grond gebruik maken van een koffieautomaat en automaten met snacks er in. Er is in De President plek voor ongeveer 200 inwoners en ondanks de vele bewoners heerst er in dit pand een serene rust in alle gangen en kamers.

Huismeester

De uitzendkrachten die in De President wonen zijn zelf verantwoordelijk voor hun kamer en daarmee ook met het schoon en netjes houden van hun kamer. Er wordt van de inwoners verwacht dat ze dit zelf goed bijhouden. Daarom is er een huismeester in het pand aanwezig: Piotr. Hij controleert alle kamers wekelijks op hygiëne en op veiligheid. Zo houdt hij goed in de gaten of alles netjes gehouden wordt. Daarnaast is hij er voor de inwoners als zij vragen en/of hulp nodig hebben, Piotr is altijd aanwezig in het pand. In de avond en nacht is er in de hal van het gebouw een beveiliger aanwezig om alles in de gaten te houden. Hij weet precies wie er wel en niet in het gebouw wonen en zorgt er voor dat er geen ongewenste gasten het pand in gaan om zo niet alleen de orde te bewaren maar ook om de veiligheid van de bewoners te waarborgen.

Van serene rust naar studentenflat

Op twee minuten loopafstand van De President ligt onze tweede huisvesting in Velp. Ook deze is gevestigd in een voormalig hotel, waarbij de kamers nu flexrooms zijn. Dit pand is iets groter dan De President en er is plek voor zo’n 300 inwoners. In vergelijking met De President is het hier veel rumoeriger, maar daardoor ook levendiger. Het doet een beetje denken aan een gezellige studentenflat. Op de begane grond bevindt zich een bar en een lounge, waardoor de entree van het pand erg gezellig aan doet. De kamers zijn allemaal even groot en zijn geschikt voor twee personen en sommige liggen (op eigen verzoek) met zijn drieën op een kamer. Het zijn prima kamers met ruimte voor een bureau en er is een douche met toilet, sommige kamers hebben zelfs een bad! De kamers hebben allemaal geen keuken want in dit gebouw is er op elke verdieping een gezamenlijke grote keuken waar in gekookt kan worden. Net als in De President zijn ook hier op elke verdieping voldoende wasmachines en drogers aanwezig die de inwoners kunnen gebruiken. Piotr controleert net als in De President in dit complex de kamers op hygiëne en veiligheid, maar staat hij ook voor de inwoners klaar als zij vragen en/of hulp nodig hebben.