Werken in Nederland: hoe zit dat precies?

Geplaatst door de redactie on 24 September 2018 | Reacties

Als je als arbeidsmigrant in Nederland aankomt, mag je niet zo maar aan het werk. Voordat je aan de slag kunt, moeten er een aantal dingen geregeld worden. Om te beginnen heb je een BSN-nummer (Burgerservicenummer) nodig om in Nederland te mogen werken. Naast een BSN-nummer moet je een geldig identiteitsbewijs hebben. In Nederland moet je je sowieso altijd kunnen identificeren, maar ook op je nieuwe werk moet je je kunnen identificeren. Je nieuwe werkgever maakt een kopie van je identiteitsbewijs, maar hij mag je identiteitsbewijs nooit houden! Een Nederlandse bankrekening is handig, maar niet noodzakelijk. De werkgever betaalt je loon op je bankrekening. Dit kan ook op een bankrekening uit het land waar je vandaan komt, maar dan duurt het langer voordat je je loon hebt.

Arbeidsvoorwaarden

Iedereen die werkt in Nederland heeft recht op dezelfde basis arbeidsvoorwaarden, die staan in verschillende Nederlandse wetten. Basis arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld: wettelijk minimumloon*, zwangerschapsverlof en vakantiedagen. Deze arbeidsvoorwaarden staan in een arbeidscontract. In Nederland mogen mondelinge afspraken over arbeidsvoorwaarden ook, maar zorg er altijd voor dat je een schriftelijke bevestiging krijgt van de gemaakte afspraken, dat mag ook per e-mail. Als je eenmaal aan de slag bent gegaan bij een Nederlands bedrijf ontvang je aan het einde van de gewerkte maand een loonstrookje. Hierop kun je je brutoloon vinden, maar ook belastingen en premies die door je werkgever worden ingehouden, je nettoloon (dat is je brutoloon min belastingen en premies), hoeveel uur je die maand gewerkt heb en de periode waarover je loon krijgt. Je krijgt je loonstrookje op papier of digitaal.

Veiligheid

In Nederland heeft iedereen recht op een veilige en gezonde werkplek. Daarom is het belangrijk dat je de juiste bescherming draagt, zoals een helm en/of een veiligheidsbril. Je werkgever moet dit gratis aan je geven. Ga je werken op een bouwplaats of in de tuinbouw, dan kan het zijn dat je te maken krijgt met gevaarlijke stoffen zoals asbest of chemicaliën. Er zijn bij deze werkgevers altijd speciale regels voor je veiligheid en gezondheid. Volg deze ten alle tijden op!

Werken bij Flexcraft

Bij alle regels en documenten helpt Flexcraft je bij aankomst in Nederland. Ook daarna krijg je wekelijks bezoek van een jobcoach die al je vragen kan beantwoorden en je met bepaalde zaken kan helpen en ondersteunen. Bij Flexcraft weet je zeker dat alles klopt; van veiligheid tot het juiste salaris. Veiligheid en betrouwbaarheid staan voorop bij Flexcraft en wij zijn aangesloten bij een aantal brancheorganisaties zoals het NBBU en de VRO, die dit waarborgen. Deze organisaties doen regelmatig controles. Als extra dienst bieden wij verklaringen van onze accountant, die erop toeziet dat het salaris wat er op je loonstrook staat, ook daadwerkelijk wordt uitbetaald aan jou. Op die manier kun je vertrouwen op een goede start van je werk in Nederland!

 

* In Nederland is er een wettelijk minimumloon vastgesteld. Je werkgever mag je altijd meer betalen, maar niet minder.