Zorg en aandacht voor huisvesting arbeidsmigranten

Geplaatst door de redactie on 12 November 2018 | Reacties

Er is een positieve ontwikkeling in de zorg en aandacht voor de kwaliteit van de huisvesting voor arbeidsmigranten. Mark Stout, inspecteur voor het SNF-keurmerk (Stichting Normering Flexwonen), merkt op dat hij bedrijven vroeger nog echt moest opvoeden en bewust moest maken van de noodzaak van goede en kwalitatieve huisvesting. Tegenwoordig gaat dat stukken beter, er zijn helaas nog wel wat uitzonderingen maar over het geheel ziet Stout een flinke vooruitgang.

Huisvesting

Verplaats je eens in iemand die in een nieuw land komt om te komen werken. Hij of zij is ver weg van familie en vrienden. Wat zou je zelf verwachten qua woonruimte?”, aldus Stout. Een verzorgde omgeving, een supermarkt op loopafstand en/of makkelijk bereikbaar met passend vervoer en aandacht voor privacy zijn belangrijke aspecten omtrent goede huisvesting voor arbeidsmigranten. Huisvesting in Nederland wordt geïnspecteerd op initiatief van uitzendbrancheorganisaties ABU en NBBU. Dankzij die inspecties kunnen huisvestingen een keurmerk ontvangen: het SNF-keurmerk. Hiervoor moet de huisvesting voldoen aan de normen van SNF. Uitzendorganisaties hebben de mogelijk om zich te laten registreren en controleren op vereisten van het SNF-register om zo het keurmerk te kunnen ontvangen. Wanneer het keurmerk gegeven is, wordt de huisvesting jaarlijks gecontroleerd. Zo heeft Flexcraft als één van de eerste uitzendbureaus in Nederland van minister Blok het SNF-keurmerk ontvangen. Onze huizen zijn dan ook vrijwel altijd gelegen op een maximale afstand van 30 minuten van onze klanten. Flexcraft vindt het belangrijk dat de uitzendkrachten zich thuis voelen in Nederland en zorgt ervoor dat de huizen veilig en netjes zijn en van alle faciliteiten zijn voorzien.

Aandacht voor kwaliteit

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor de kwaliteit van huisvesting. “Er wordt in het algemeen meer aandacht besteed aan de inrichting van de locaties en de faciliteiten. De algehele staat van de woning is steeds vaker tip top”, vertelt Stout. “Vroeger sliepen vier mensen op een kamer maar nu zie je dat maximaal één of twee personen een kamer delen. Helaas is het nog niet overal in orde, maar er wordt steeds meer tijd en energie in de woningen gestoken om ze zo naar een hoger niveau te brengen”. Doordat er een grote vraag is naar arbeidsmigranten en het feit dat arbeidsmigranten steeds meer op de hoogte zijn van hun rechten, zorgt ervoor dat deze aandacht voor huisvesting alleen maar gestimuleerd wordt.

Natuurlijk is hygiëne in de woning voor een deel de verantwoordelijkheid van de bewoners zelf. Niet elke arbeidsmigrant heeft ervaring met zelfstandig wonen en daarom is regelmatige controle en begeleiding nodig. Uiteraard wordt de privacy van de bewoners gewaarborgd tijdens deze controles en begeleiding. Bij Flexcraft is dit de taak van de jobcoaches. Zij komen wekelijks langs bij de verschillende huisvestingen van de arbeidsmigranten om daar niet alleen een controle uit te voeren, maar ook om al hun vragen te beantwoorden en uitleg te geven. Op die manier wordt er gezorgd voor een fijn woonklimaat, waarbij de huisvestingen er verzorgd en netjes uit blijven zien.